Pereiti į pagrindinį turinį

Privatumo patvirtinimas

Kilkenio apygardos tarybos bibliotekos tarnybos duomenų apsaugos pareiškimas apie privatumą.

Kas mes esame ir kodėl mums reikia jūsų informacijos?

Kilkenio apygardos taryba siekia skatinti ekonominį, socialinį ir kultūrinį Kilkenio apygardos vystymąsi ir tuo reikšmingai prisidėti prie Kilkenio apygardos žmonių gyvenimo kokybės gerinimo.

Kilkenny Library Service yra Tarybos funkcija, atsakinga už įstatyme nustatytų Tarybos funkcijų, susijusių su bibliotekos paslaugomis, vykdymą.

Aukštos kokybės paslaugų, pritaikytų visų mūsų klientų poreikiams tenkinti, teikimas tebėra vienas iš pagrindinių Kilkenio apygardos tarybos tikslų ir įtrauktas į mūsų įmonės planą. Ši kokybiška paslauga apima ne tik mūsų klientams teikiamų paslaugų lygį ir kokybę, bet ir mūsų sprendimų priėmimo procesų kokybę, mūsų įmonės veiklos efektyvumą ir efektyvumą, mūsų patalpų standartą ir mūsų gebėjimą prisitaikyti prie nuolatinių sąlygų. besikeičianti aplinka.

Siekdami teikti efektyviausią ir tikslingiausią paslaugų spektrą, atitinkantį Kilkenny apygardos piliečių, bendruomenių ir įmonių poreikius, turėsime rinkti, apdoroti ir naudoti tam tikros rūšies informaciją apie žmones ir organizacijas. Priklausomai nuo paslaugos, kurios ieškoma arba teikiamos, ieškoma informacija gali apimti „asmens duomenis“, kaip apibrėžta Duomenų apsaugos įstatymuose ir Bendrajame duomenų apsaugos reglamente (BDAR), ir gali būti susijusi su esamais, buvusiais ir būsimais paslaugų vartotojais; praeitis; esamus ir būsimus darbuotojus; tiekėjai; ir visuomenės nariai, galintys bendrauti su mūsų darbuotojais. Be to, kartais gali būti reikalaujama, kad darbuotojai rinktų, tvarkytų ir naudotų tam tikro tipo asmens duomenis, kad būtų laikomasi norminių ar teisės aktų reikalavimų.

Kaip bibliotekos narys/vartotojas Kilkenny County Council Library Service tvarko jūsų asmens duomenis teikdamas bibliotekos paslaugas savo vietovėje.

Šiame pareiškime aprašoma, kokio tipo informaciją renkame iš jūsų, kaip ją naudojame, kaip ja dalijamės su kitais, kiek laiko saugome jūsų informaciją, jūsų teises, kaip galite tvarkyti mūsų turimą informaciją ir kaip galite su mumis susisiekti. .

Šio pareiškimo turinys kartais gali keistis, galima rasti naujausią versiją  čia ir prie bibliotekos stalo mūsų filialuose.

Kodėl turime privatumo pareiškimą?

  • Norėdami parodyti tvirtą įsipareigojimą užtikrinti privatumą
  • Užtikrinti Jus, kad užtikrinsime Jūsų mums pateiktų duomenų saugumą.

Kilkenny apygardos tarybos bibliotekos tarnybos įsipareigojimas jums yra tas, kad asmens duomenys, kuriuos jums gali reikėti pateikti, yra:

  • Gauta teisėtai, sąžiningai ir skaidriai.
  • Gauta tik nurodytais, aiškiais ir teisėtais tikslais. 
  • Tinkamas, tinkamas ir tik tuo, kas būtina tam tikslui, kuriam jis buvo gautas.
  • Įrašoma, saugoma tiksliai ir saugiai ir, jei reikia, atnaujinama.
  • Saugoma tik tiek, kiek būtina tiems tikslams, kuriems jis buvo gautas.
  • Saugoma tokia forma, kuri leistų identifikuoti duomenų subjektą.
  • Tvarkomi tik tokiu būdu, kuris užtikrina tinkamą asmens duomenų saugumą, įskaitant apsaugą nuo neteisėto ar neteisėto tvarkymo.

Duomenų apsaugos politika

Kilkenio apygardos tarybos duomenų apsaugos politikoje paaiškinama, kaip esame įsipareigoję užtikrinti bet kokių asmens duomenų, kuriuos mums pateikiate, saugumą.

Galima pasiekti duomenų apsaugos politikos kopiją čia.

, Kokią informaciją mes renkame?

Informacija, kurią pateikiate mums kai tampate Bibliotekos tarnybos nariu filiale ar internetu arba susisiekiate su mumis per mūsų svetainę.

Informacija, kurią siunčiate tiesiogiai susirašinėjant ar elektroniniu paštu bibliotekos aptarnavimo punktams

Informacija, kurią gauname nuo jūsų naudojimosi mūsų bibliotekos paslaugomis.

Informacija, kurią pateikiate mums jei esate bibliotekos tiekėjas

CCTV vaizdai kurie yra stebimi / įrašomi, tai daroma pagal mūsų CCTV politiką, kurią galite rasti čia.

Kaip mes naudojame šią informaciją

Kad būtų galima teikti efektyvias bibliotekos paslaugas, informacija, kurią mes renkame ir laikome apie jus, gali būti naudojama:

  • suteikti prieigą prie bibliotekos skolinimo ir prašyti paslaugos per mūsų nacionalinę bibliotekų sistemą
  • teikti nariams priminimus, pranešimus, atnaujinimus ir informaciją apie paslaugas bei renginius ir pan
  • leidžia pasiekti su biblioteka susijusias trečiųjų šalių paslaugas
  • leisti rezervuoti ir naudotis kompiuteriu bei internetu, naudotis bibliotekos Wi-Fi
  • leisti naudotis spausdinimo paslaugomis
  • leisti rezervuoti ir dalyvauti renginiuose
  • apdoroti mokėjimus, pvz., mokesčius už prarastus daiktus ir pan.
  • leisti Kilkenny apygardos tarybai apdoroti mokėjimus bibliotekų tiekėjams
  • CCTV vaizdai gali būti naudojami nusikalstamų veikų prevencijos, tyrimo, nustatymo ar baudžiamojo persekiojimo tikslais ir darbuotojų bei visuomenės saugumui užtikrinti.

 

Bibliotekos narystė

Visų besikreipiančių dėl narystės bibliotekoje prašoma pateikti informaciją, įskaitant šias duomenų kategorijas;

  • Vardas (pavardė ir vardas)
  • Adresas, įskaitant Eircode
  • Gimimo data
  • E-pašto adresas
  • Mobilaus telefono numeris
  • Tėvo / globėjo vardas ir pavardė (tik jaunesniems nei 18 m.)
  • Tėvo / globėjo adresas (tik jaunesniems nei 18 m.)
  • PIN

Narystė yra metinė.

Bet kokia pateikta asmeninė informacija bus tvarkoma laikantis aukščiausių saugumo ir konfidencialumo standartų, laikantis 1988–2018 m. duomenų apsaugos aktų.

Bibliotekos valdymo sistema

 Bibliotekų plėtra yra LGMA funkcija, atsakinga už įstatyme numatytų LGMA funkcijų, susijusių su bibliotekos paslaugomis, vykdymą. Vykdydama šį vaidmenį LGMA (bibliotekų plėtra) perka, apibrėžia ir kontroliuoja kompiuterinę sistemą, naudojamą Airijos vietos valdžios institucijų viešųjų bibliotekų tinklo skolinimo paslaugai palaikyti. Ši sistema vadinama bibliotekų valdymo sistema (LMS).

Galite pasiekti LGMA /Libraries Ireland duomenų apsaugos privatumo pareiškimą čia.

Dalijimasis asmeniniais duomenimis

Mes galime dalytis jūsų Asmens duomenimis su pasirinktomis trečiosiomis šalimis, įskaitant, pavyzdžiui, ISA, NMN, An Garda Siochana, teisinius atstovus ir kitas vyriausybines agentūras, kai to reikalauja įstatymai. Duomenimis dalijamasi su kitomis Airijos vietos valdžios bibliotekomis, kad būtų galima teikti nacionalinę bibliotekų sistemą ir bendras bibliotekos paslaugas.

Kilkenny apygardos tarybos biblioteka suteikia savo bibliotekos nariams prieigą prie trečiųjų šalių teikiamų internetinių paslaugų. Visą sąrašą ir prieigą prie jo rasite apsilankę www.kilkennylibrary.ie.

Jie rinks asmeninius duomenis apie jus, įskaitant jūsų bibliotekos kortelės numerį, savo reikmėms. Kilkenny apygardos tarybos bibliotekos tarnyba nesidalina jūsų asmens duomenimis su šiomis trečiosiomis šalimis. Kai kuriems iš jų (jei reikia) leidžiama patikrinti tam tikrus informacijos elementus pagal mūsų bibliotekos sistemą, kad patvirtintų jų galiojimą.

Informacijos apie tai, ką jie daro su jūsų duomenimis ir kokias teises galite gauti, turėtumėte peržiūrėti jų privatumo pareiškimuose.

Trečiųjų šalių tiekėjų produktai / paslaugos, pvz., bibliotekos savitarnos kioskai, kompiuterių rezervavimo ir „Wi-Fi“ paslaugos ir „Mano atviros bibliotekos“ prieigos kontrolės nuoroda į mūsų bibliotekų valdymo sistemą, kad būtų galima patikrinti arba gauti reikiamą informaciją, kai nuskaitote / įvedate bibliotekos kortelę. brūkšninio kodo numerį ir PIN kodą, kad galėtumėte naudotis paslauga.

Bibliotekos paslauga taip pat naudojasi trečiųjų šalių tiekėjų paslaugomis CCTV/Apsaugos sistemų, kurios tvarko asmens duomenis, stebėjimui ir priežiūrai. Vaizdo stebėjimo kamerų vaizdai yra stebimi / įrašomi nusikaltimų prevencijos ir tyrimo, visuomenės ir darbuotojų saugumo bei sveikatos ir saugos tikslais.

Asmens duomenų tvarkymo teisinis pagrindas

Teisinį Bibliotekos tarnybos asmens duomenų tvarkymo pagrindą dažniausiai nustato šie teisės aktai:

  • Pagal BDAR 6 straipsnio 1 dalies a ir e punktus ir
  • 2005 m. saugos, sveikatos ir gerovės darbe įstatymas
  • 66 m. Vietos valdžios įstatymo 2001 skirsnis
  • Vietos valdžios įstatymas, 2001 – 9 dalis, 3 skyrius – Bibliotekų ir archyvų funkcijos
  • Savivaldybės valdymo agentūros steigimo 2012 m. įsakymas – 290 m. įstatyminis dokumentas 2012
  • 2012 m. vietos valdžios (įvairios nuostatos) įstatymas (Chemhairle Leabharlanna funkcijų perdavimas) 2012 m. įsakymas – 423 m. teisės aktas 2012.

Gali būti ribotas skaičius aplinkybių, kai Bibliotekos tarnyba pasikliauja sutikimu tvarkyti asmens duomenis. Tokiomis aplinkybėmis duomenų subjektas turi teisę bet kuriuo metu atšaukti sutikimą tvarkyti jo asmens duomenis. Kai tvarkoma specialių kategorijų informacija, Bibliotekos skyrius gaus aiškų duomenų subjekto sutikimą tokiam tvarkymui, nebent to nereikalauja teisės aktai arba asmens duomenys būtini siekiant apsaugoti duomenų subjekto sveikatą kritiniu atveju.

Pranešimai apie bibliotekos įvykius

Su jumis susisieksime tik tuo atveju, jei davėte sutikimą gauti pranešimus apie naudojimąsi paslauga ir (arba) gauti bibliotekos renginius / paslaugų atnaujinimus. Jūs turite teisę bet kada atšaukti savo sutikimą susisiekę su Bibliotekos tarnyba.

Įrašų saugojimo politika

Bibliotekų tarnybos praktika, susijusi su asmens duomenų saugojimu, vadovaujasi Vietos valdžios valdymo agentūros (LGMA) Nacionaline vietos valdžios institucijų įrašų saugojimo politika ir bet kokiais LGMA paskelbtais atnaujinimais. Yra šių dokumentų kopijos čia

Vaizdo stebėjimo vaizdai saugomi ne ilgiau, nei manoma, kad tai būtina tiems tikslams, kuriems jie yra tvarkomi. Todėl, nebent vaizdai reikalingi incidentui tirti arba kai duomenys reikalingi įrodinėjimo tikslais ir (arba) teisminiam procesui, jie nebus saugomi ilgiau nei 28 dienas. Po 28 dienų filmuota medžiaga bus automatiškai perrašyta.

Daugiau informacijos apie Asmens duomenų tvarkymą naudojant CCTV ir stebėjimo sistemas rasite mūsų vaizdo stebėjimo politikoje, kuri yra prieinama čia.

Jūsų teisės

Jūs turite teisę prašyti susipažinti su turimais apie Jus asmens duomenimis, gauti patvirtinimą, ar su Jumis susiję duomenys egzistuoja, būti informuotas apie duomenų turinį ir šaltinį bei patikrinti jų tikslumą. Be to, jei bus nustatyta, kad mūsų turimi duomenys yra netikslūs, turite teisę pakeisti, pašalinti, blokuoti arba nesutikti, kad būtų naudojami Kilkenio apygardos tarybos saugomi asmens duomenys. Tam tikromis aplinkybėmis prieigos prie duomenų blokavimas gali atidėti arba panaikinti prieigą prie paslaugos, kai duomenų reikalaujama pagal įstatymus arba esminiams tikslams, susijusiems su paslaugos teikimu jums.

Atkreipkite dėmesį, kad siekiant apsaugoti jūsų privatumą; imamės veiksmų, kad patikrintume jūsų tapatybę prieš suteikdami prieigą prie asmens duomenų. Norėdami pasinaudoti savo teisėmis, spustelėkite nuorodą čia. 

Atitikties teisė į Duomenų apsaugos komisaro biurą

Jei nesate patenkinti atsakymo, kurį gavote iš Kilkenio apygardos tarybos dėl jūsų prašymo, rezultatais, turite teisę pateikti skundą duomenų apsaugos komisarui, kuris gali ištirti šį klausimą už jus.

Duomenų apsaugos komisaro svetainė yra www.dataprotection.ie arba galite susisiekti su jo biuru adresu:

Telefono numeris:         0761 104 800 arba vietinis 1890 252 231

El. paštas:                         info@dataprotection.ie

Interneto svetainė:                     www.dataprotection.ie

Pašto adresas:         Duomenų apsaugos komisija, Canal House, Station Road, Portarlington, Co. Laois, R32 AP23

Tolimesnė informacija

Daugiau informacijos ir patarimų apie šio politikos ir procedūrų dokumento veikimą galite gauti iš Kilkenio apygardos tarybos duomenų apsaugos pareigūno.

 

Kilkenny apygardos tarybos duomenų apsaugos pareigūno kontaktinė informacija yra tokia:

Telefono numeris:         + 353 56 7794277

El. paštas: dataprotection@kilkennycoco.ie

Interneto svetainė:                     www.Kilkennycoco.ie

Pašto adresas: Kilkenny apygardos taryba, grafystės salė, John Street, Kilkenny R95 A39T

Stebėjimas ir peržiūra

Šio pareiškimo nuostatos turi būti nuolat stebimos ir peržiūrimos.